Tervetuloa oravanpyörään - Punainen talo ja perunamaa

Tervetuloa oravanpyörään - Punainen talo ja perunamaa

Viime aikoina on kiirettä pitänyt ja blogi on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle. Klassikosta voittajaksi selviytyi omistusasunto, joten päätimme perheeni kanssa jatkaa eloamme sellaisessa. Nyt muutto on koko lailla paketissa ja eläkkeen tavoittelu voi jatkua uusissa maisemissa.

Edessä on 22 vuotta juoksemista oravanpyörässä, jonka jälkeen voin sanoa omistavani asunnon. Vaivalla alkuvuonna säästetty käteinen humahti asuntoon, joten sijoittaminen joutuu vielä hetkeksi taka-alalle. Lainaa jouduin ottamaan uuden asunnon omaan puolikkaaseeni noin 60 000 euroa (marginaali 1,2 %). Ensimmäistä kertaa elämässäni ostin lainarahalla lisäkuluja, joten pääsen nauttimaan velkataakan musertavasta painosta.

Oikea laina hitaimpaan takaisinmaksuun ja nopeimpaan varallisuuden kerryttämiseen on itselläni tasaerä eli annuiteetti, mutta harkitsin myös kiinteää tasaerää. En kuitenkaan päässyt kiinteässä alle annuiteetin maksuerän missään vaiheessa laina-aikana omilla korkoennusteillani.

Edellisen lainan kilpailuttamisesta ei ehtinyt vierähtää kuin hetki. Tällä kertaa soitin ensin Nordeaan ja kysyin tarjousta lainasta. Nordea haistatti minulle käytännössä pitkät. Olisi pitänyt täyttää uudelleen kaikki lomakkeet, vaikka olin juuri kuukautta aikaisemmin täyttänyt samat paperit. Avopuolisoni kävi Nordeassa molempien puolesta; sieltä tarjottiin lainaa kovalla marginaalilla ja lisäksi asiakaspalvelija yritti suorastaan huijata avopuolisoani.

Olin Nordean asiakkaana yli 20 vuotta, mutta en näe mitään syytä jatkaa asiakkuuttani siellä enää minuuttiakaan.

Todellinen kilpailuttaja olisi käynyt kaikki pankit läpi, mutta oma laiskuuteni ja Danskebankin aktiviivisuus veivät pahimmat kilpailutushalut mennessään.

Taisimme sivussa tehdä asuntokauppojen nopeusennätyksen. Samana päivän iltana kun valitsimme asumismuodon, katsoimme läpi netin asuntotarjonnan. Sopiva vaihtoehto löytyi ja kävimme katsomassa sitä heti seuraavana päivänä. Yksi yö unta välissä ja sitten pankkiasiat kuntoon. Neljäntenä päivänä teimme tarjouksen, joka hyväksyttiin.

Tässä kohtaa täytyy antaa erityiskiitos Danskebankille. Välittäjä vinkkasi ostoaikeistamme Danskebankiin ja Vilja Malinen Tikkurilan konttorista soitti minulle. Noin 15 vartin puhelun aikana selvitin tarvittavat tiedot ja puolen tunnin kuluttua sain lainalupauksen ja -tarjouksen. Lainapaperit kävimme allekirjoittamassa kuudelta illalla. Voin suositella.

Tämä ei muuten ollut maksettu mainos. Danskebank, jos luette tätä, niin teillä on tilinumeroni!

Rationaalinen ihminen olisi puolittanut matkustusajat ja hankkinut asunnon läheltä työpaikkaa, mutta tällä kertaa valinnassa voitti elämänlaatu. En viihtynyt kovin hyvin kerrostalossa ja lähempänä työpaikkaa ei meillä olisi ollut varaa muuhun.

Ostimme rivitalon pätkän, koira saa oman pihan ja minä saan vain yhden seinänaapurin. Neliöitä on vain 34. Kyseessä on yhtiö, jossa suurin osa huoltotöistä pyritään suorittamaan itse. Asunto vaikuttaa ainakin toistaiseksi oikein hyvältä, mutta onhan tässä huonotkin puolensa. Kuten kuudenkymmentonnin velka.

Sitten vain juoksemaan!

<< Voihan Veli
Säästönäpertelijää hirttämässä >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑