Säästönäpertelijää hirttämässä

Säästönäpertelijää hirttämässä

Virittelin taannoin itselleni säästöhaasteen, jonka tajusin myöhemmin olevan täysin turha. Minusta oli tullut Saiturin sanoin säästönäpertelijä.

Ensimmäinen vaihe sisäisen säästönäpertelijäni nujertamiseen oli haasteeni hylkääminen. Hupiraha on huvittelua varten ja siinä säästäminen aiheuttaa vain turhaa stressiä.

Kiinnostuneille mainittakoon, että tammikuussa 75 euron hupibudjetista jäi säästöön 22 euroa ja helmikuussa 75 euroa. Tämä tapahtui siis aivan vahingossa. Ensi kuussa tuhlaankin sitten oikein olan takaa!

Seuraava säästönäpertelijän piirre on havaittavissa kulujen seurannassani. Ennen olen tunnollisesti aina vienyt tiliraportit exceliin ja selvittänyt pennilleen jokaiseen asiaan kuluneet eurot. Tähän on mennyt tovi jos toinenkin. Kulutukseni on maltillisella tasolla ja kulujen yksityiskohtaiseen analysointiin käytetty aika on suorastaan ajantuhlausta.

Molemmat käyttämäni pankit, S-Pankki ja Danskebank, tarjoavat kulujen seurantapalvelun verkkopankissa. Toiminto mahdollistaa yksittäisen kulun liittämisen tiettyyn kuluryhmään tai tietyn ostopaikan kiinnittämisen kuluryhmään. Koska ostospaikat ovat usein samoja, näen verkkopankissa automaattisesti paljonko rahaa kuluu ja mihin se menee. Pienen alkuponnistuksen jälkeen palvelu on todella helppo ja kätevä käyttää.

Täysin tarkkaa kulustusta ei palvelun avulla saa selville, koska esimerkiksi ruokakaupoista saatan ostaa myös taloustarvikkeita.

Palvelun avulla pystyn seuraamaan kuluja riittävän tarkalla tasolla ja aikaa siihen kuluu ehkä minuutti kuukaudessa – siis merkittävästi vähemmän kuin aikaisemmin.  

<< Tervetuloa oravanpyörään - Punainen talo ja perunamaa
ASP-tili vai indeksirahasto? >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑