Kuukausikatsaus 6 2017 - 266 414

Kuukausikatsaus 6 2017 - 266 414

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti:

  • Nettotulot 3 273 €
  • Kustannukset 1 639 €
  • Säästöprosentti 49,9 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2949 euroa. Viime kuun palkassa oli pieni virhe, joten tässä kuussa palkka oli normaalia isompi. Jatkossa se tasoittuu ehkä 280O euroon, mikä on hieman aikaisempaa enemmän. Osinkoja puolestaan kilahti tilille 324 euroa.

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa. Nyt lappu on laitettu yrityksen luukulle, eikä sinne kerry juuri muuta kuin joitain satunnaisia euroja blogin kautta.

Tältä näyttää kuukausi, joka aiheuttaa rahapainajaisia. Vapaa-aikaan ja harrastuksiin kului kuukauden aikana lähes 500 euroa. Tämä on sama määrä minkä normaalisti käytän vuodessa. Muutaman sattuman kautta päädyin green card-kurssille ja kuinkas sitten kävikään – golf kärpänen taisi puraista pahemman kerran.

Mailasetti lähti välittömästi tilaukseen. Hieman paremmalla kärsivällisyydellä olisin voinut löytää ne käytettyinä, mutta tällä kertaa kärsivällisyyttä ei ollut ja tilasin aloittelijan setin uutena. Yhtään täyttä kierrosta en vielä ole päässyt pelaamaan, mutta rangella on tullut vietettyä ihan kiitettävästi aikaa. Se sopii myös paremmin omalle budjetilleni, koska useissa paikoissa 10 eurolla saa lyödä palloa koko päivän. Tällöin harrastukselle kertyy hintaa noin 1,67 senttiä per lyönti. Radalle ehtii sitten eläkkeelläkin.

Mökkikausi on myös lähtenyt mukavasti käyntiin ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että näinä viikonloppuina en maksa ruuasta. Asuntolainasta lasken kuluksi sekä lyhennyksen että korot. Töissä nautin joka päivä lounaan, mikä näkyy ravintolakuluissa. Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Tein kuukauden aikana ostoksia yhteensä noin 3000 eurolla ja pelkästään firman piikkiin. Muilta osin arvon muutokset johtuivat markkinoista.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä, kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Lisäsin tässä kuussa myös yhden uuden tunnusluvun eli kulujen keskiarvon edelliseltä 12 kuukaudelta. Tämän kautta saan käsityksen siitä, että kuinka lähellä realistinen kulutukseni on laskelmissa käyttämääni. Jos eläkelaskuri ei erehdy, niin kassani pitäisi kestää 1235 euron kulutus vuoden 2022 rahassa. Tähän tietysti vaaditaan myös se, että Kuu, Mars ja Venus ovat tuolloin oikeassa asennossa.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä pientä muutosta sijoitus- ja nettovarallisuudessa. Eläkekassan riittoisuus sen sijaan tulee alaspäin, koska kustannukset ovat nyt korkeammat kuin viime vuonna, jolloin asuntolaina oli lyhennysvapaalla.

LOPUKSI

Oli mukava huomata, että painajaisia aiheuttanut katastrofi kuukausi tarkoittaa numeroina 50 % säästöastetta. Pelkäsin jo paljon pahempaa. Toistaiseksi näyttäisi siis siltä, että eläke ei vaarannu, vaikka uuden harrastuksen itselleni löysinkin. Onneksi mailoja ei sentään tarvitse joka kuukausi ostaa.

<< Kansikuvapoika
Kuumottava kulukartoitus >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑