Kuukausikatsaus 8 2016 - 222 282

Kuukausikatsaus 8 2016 - 222 282

Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 08 / 2016

  • Nettotulot 2366 €
  • Kustannukset 626 €
  • Säästöprosentti 73,5 %

TULOT & MENOT

Kuukauden aikana ansiotuloja kertyi 2289 euroa ja osinkoja 77 euroa.

Henkilökohtaisten tulojen lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Olin elokuussa pari viikkoa lomalla, mutta tämä ei juurikaan näy kuluissani. Lyhyt visiitti Tallinnassa riitti tällä kertaa tyydyttämään matkustushaluni. Muut kulut menivät vaatekaapin täydennykseen ja idiotismia oli heinäkuussa hankkimani parkkisakon erääntyminen maksuun. Päätökseni nauttia joka työpäivä lounas työpaikan ravintolassa näkyy selkeästi ravintolakuluissa.  Autoa minun on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista. Lisäksi asuntolaina on vielä lyhennysvapaalla, mutta syyskuussa tulee taas paluu arkeen tältä osin.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

Merkittävin muutos varoissa ja veloissa oli kuukauden aikana tekemäni rahastojen tasapainotus. Lisäksi automaattisijoitukset menivät suunnitelmani mukaan eli Seligsonin rahastohankintoihin lähti vakiosumma 500 euroa sekä omissa, että yritykseni nimissä.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudesta olen vähentänyt käteisen, oman asunnon ja asuntooni liittyvän velan. Sijoituksissa ei ole lainkaan velkavipua käytössä. Eläkekassa vuosina on laskettu jakamalla sijoitusvarallisuus edellisen 12 kuukauden kulujen keskiarvolla. Se kuvaa hyvin yksinkertaistettuna sitä kuinka monta vuotta pystyisin elämään nykyisellä eläkekassallani.

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä on pientä muutosta oikeaan suuntaan.

MUUT TAPAHTUMAT

Lomailut on lomailtu, mutta paluu arkeen ei ollut omalla kohdallani kovin helppo. Ensimmäisenä työpäivänä jouduin poistumaan suhteellisen aikaisin, kun työpisteellä istuminen aiheutti melkoista hengenahdistusta. Toisena päivänä iski sitten flunssa kimppuun ja pari päivää meni vuodepotilaana. Näistä on nyt jo toivuttu ja arki alkaa taas maistumaan. Onneksi epätoivo oli vain tilapäistä ja homma rokkaa taas vanhaan malliin!

Olen kiitollinen siitä, että olen saanut viimeaikoina harjoitella julkista esiintymistä ja pääsääntöisesti esiintymisiä on voinut pitää jopa onnistuneina. Elokuun lopulla vierailin Huomenta Suomessa keskustelemassa kotitalouden budjetista. On erittäin mukava huomata, että henkilökohtaiseen talouteen liittyvä keskustelu lisääntyy myös valtamedioissa.

Seuraava vierailu mediassa meni syyskuun puolelle, mutta otetaan se tähän samaan ajankohtaisuuden johdosta. Kävin kääntymässä Radio Rockin Korporaatiossa (podcast). Tämä on ollut ylivoimaisesti haastavin tilaisuus mihin olen osallistunut ja jälkikäteen tulvii aina mieleen ajatuksia siitä mitä kaikkea olisi voinut sanoa paremmin. Voin vain todeta, että ei ole niin helppoa muotoilla sanojaan suorassa lähetyksessä. Lisää haasteita tuotti se, että olin vakikasvoihin nähden aika eri linjoilla raha-asioista. Tästä johtuen pitäisi saada aikaiseksi parempia keskusteluita, mutta tällä kertaa varsinkin alku oli aika tahmea. Tämä on tietysti vain omaa tyhmyyttäni, koska kysymykset ovat olleet tähän asti joka kerta hyvin samankaltaisia. Ehkäpä olen liian ankara itselleni. Taitaa luonteessani olla sellainen ominaisuus, että haluan aina tehdä asiat paremmin. Jatkoa varten tein itselleni muistilistan:

  1. Muista, että valtamediassa suurin osa katsojista/kuulijoista on aina uusia, joten kerro perusasiat selkeästi: Eläkkeen resepti on yksinkertainen, kulutan vähemmän kuin ansaitsen ja sijoitan erotuksen. Sijoittamisen teen säännöllisesti ja automaattisesti kuukausittain passiivisiin indeksirahastoihin (pääasiassa).
  2. Vasta taustan jälkeen peliin klassikko esimerkki ja kokonaan yhteen putkeen, jotta ajatus ei katkea.
  3. Mieti etukäteen, mikä on se viesti minkä haluat sanoa: Säästäminen on mielenkiintoista ja se tuo lisää sisältöä elämään – kyse ei ole luopumisesta tai siitä, että ei olisi varaa ostaa.
  4. Muista nauttia! Jokainen tilaisuus on mahdollisuus.

Lopuksi

Julkisuus on kaksijakoinen asia. Osa teistä lukijoistani on ollut iloinen puolestani. Toisilla taas on varmasti jo sellainen tunne, että olisi aika palata takaisin asiaan. Sen verran voin paljastaa, että jotain iloa julkisuudesta tulee olemaan myös teille. Näkyvyyden myötä sain muutaman mielenkiintoisen yhteydenoton ja olen istuskellut kahvikupin ääressä korvat kuuntelusta punoittaen. Näistä keskusteluista pyrin muodostamaan artikkeleita aikataulun salliessa. Inspiraatiosarja tulee täydentymään uusilla kertomuksilla ja Lauran tarina saa rinnalleen uusia, täysin erilisia artikkeleita.

Vaikka hauskaa on ollut, niin eiköhän tällä kertaa julkisuus riitä. Kaikki olennainen on tullut kerrottua suurelle yleisölle jo useampaan kertaan. On suhteellisen kuluttavaa ravata siellä täällä varsinkin, kun itse stressaan tilaisuuksista aina muutaman ylimääräisen päivän. Nyt näyttäisi rauhoittuvan ja hyvä niin – ehtiipähän taas rauhassa kirjoitella mitä mieleen juolahtaa.

<< Ostin Teslan
Poweria salkun seurantaan - Osa 1 data >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑